Домът ви може да заблести

Буквално Мечтаете да превърнете детската стая в блестящ замък? Или сте дори по-смели – искате едната стена в хола ви да заблести? Но не ви се занимава с професионални декоратори, които в повечето случаи ще ви искат един куп пари и най-накрая няма да разберат добре какво точно искате? Е, решението е вече тук. Боите с блясък могат да накарат всяко едно помещение или всеки един предмет във вашия дом да заблести. Буквално.

Най-хубавото на този тип бои е, че могат да се нанасят върху широка гама от повърхности – от гипс и бетон, през зидария и гипсокартон, та до дърво или отделни орнаменти. Веднъж нанесени върху предварително боядисан слой, малките блестящи частици абсорбират светлината, придавайки ѝ уникално красив блясък и необикновен външен вид.

При търсенето на подходящата за вас боя с блясък, ви препоръчваме да обърнете внимание на няколко основни неща. Първо, да се уверите, че тя е безопасна за деца и възрастни и е без мирис. Най-добре се спрете на такава, която е на водна основна, и не е токсична. Второ, изберете продукт, който е устойчив на ръжда, избледняване и абразия и съответно изключително издръжлив. И последно, но не на последно място, вземете предвид плътността на боята и степента на нейния блясък, така че да сте сигурни, че ще получите точно ефектът, който търсите. Запознайте се и с това дали боята с блясък се използва самостоятелно или трябва да бъде смесена с друг продукт.

Къде може да използвате блестящите бои?

Както вече споменахме, блестящите бои са подходящи както за стени, така и за предмети, на които искате да придадете нов и по-ефирен живот. Може да е някой стар шкаф, който да се превърне в акцента на вашия хол, или стената в детската стая, която да заблести като излязла от приказки за принцеси и далечни кралства.

Използването на такива бои става върху предварително обработена и грундирана стена. В зависимост от вида – тя може да се смеси с друга боя или да се нанася върху вече нанесена такава. Според искания от вас резултат, можете да нанесете един или повече слоеве, като задължително между тях трябва да изчакате боята да изсъхне хубаво.

Най-смелият вариант е да покриете всички стени в дома си с блестяща боя и по този начин да създадете по-екстравагантен стил. Така стените ви могат да се превърнат в акцента на вашия дом. Друг вариант е боята с блясък да бъде нанесена само на една стена или на две противоположни.

Ако целта ви не са стените, то може да използвате блестяща боя и върху интериорни врати, мебели, ламперии, перила. Общо взето, нужни са ви само подходяща четка и малко сръчност, за да превърнете дома си в произведение на изкуството.

Бъдете смели!

Свързани продукти