Нов живот на кухненските мебели - съвети и препоръки

Добавете нотка изтънченост към вашата кухня с боите за кухненски модули, врати, маси, столове, като им предадете стилно матово, сатенено или гланцово покритие.

Може да изберете между тебеширените бои на Rust Oleum, акрилните бои на La Pajarita или полиуретановата акрилна боя Wood aqua на Kraft paints. Боята може да се нанася директно върху дърво (MDF, ПДЧ, ламинирани повърхности, необработено дърво), тухла, камък, мазилка или всяка подходящо грундирана твърда повърхност (метал, пластмаса и т.н.). Продуктът осигурява изключително издръжливо, водоустойчиво и меко на допир покритие, но достатъчно устойчиво, за да се справи с ежедневното третиране с вода.

Подготовка: Уверете се, че повърхността е чиста, суха и без замърсявания. Ако преди това е използван восък или масло върху предмета, почистете повърхността със спирт. Може да почистите и с универсалния почистващ препарат Aquaclean. Ако боядисвате върху твърда, лъскава съществуваща боя, прошкурете повърхността или нанесете от универсалния грунд Multi Primer. Изчакайте 1-2 часа до пълното му изсъхване.

Приложение: Разбъркайте много добре боята преди употреба. Продуктът може да се нанася с четка или валяк. Ако използвате четка, нанесете равномерно, следвайки структурата на дървото. Ако предпочитате валяк, използвайте ролка с къс до среден косъм. Нашата препоръка е първо да се покрие пробна площ, за да се гарантира, че продуктът отговаря на индивидуалните изисквания. За още по – добра водоустойчивост и третиране с препарати ви съветваме да завършите с безцветен лак с матово или гланцово покритие. Може да нанесете лака 24 часа след поставянето на боята.

Покривност: До 14m2/L на слой. Покритието може да варира в зависимост от метода на нанасяне, скоростта на нанасяне и порьозността на повърхността.

Време за съхнене: Изсъхва на допир за 1 час. При необходимост, може да се нанесе втори слой след 4 часа.

Ограничения: Не се използва директно върху метал. Ако решите да боядисвате метални предмети, използвайте подходящ грунд за метал. Не е продукт за блокиране на петна. Грундирайте всички повърхности, където кървенето на петна може да е проблем, включително възли. Температурата по време на нанасяне и по време на съхнене трябва да бъде по-висока от 10 C.