Политика за връщане

Условия за замяна и връщане на стоки от поръчки през сайта www.renoart.bg

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:

1. Запазен добър търговски вид – оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана.
2. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
3. При замяна или връщане на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.
4. Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от клиента стока, транспортните разходи за връщане или замяна се поемат от търговеца.

Процедура за връщане или размяна

1. Трябва да ни уведомите за Вашето име, адрес, телефонен номер, причина за връщане/замяна на продукта, номер на поръчката или товарителницата и дата на получаване на поръчката, като това трябва да стане преди да изпратите пратката към нас. Това може да бъде направено на номер 0884 29 89 50 или имейл: [email protected]
2. Изпратете пратката отговаряща на условията за връщане на адрес: град София, ул. Брегалница 57, тел. 0884 29 89 50. 3. Моля да ни информирате предварително на имейл [email protected] като ни изпратите Банкова сметка (IBAN, титуляр по сметка), по която да бъде преведена дължимата сума.
4. В пратката задължително изпратете освен продукта, който връщате, и документите за покупка, получени от Онлайн магазин www.renoart.bg.
5. При връщането на стоката тя задължително трябва да бъде пакетирана в плик на съответната куриерска фирма или друга здрава полиетиленова опаковка, върху която да бъдат залепени документите за връщане (товарителница и т.н.). Върху оригиналната опаковка на стоката – кутия или плик на продукта НЕ трябва да бъдат залепвани никакви материали, тиксо, товарителници и други подобни, които да нарушават целостта и търговския вид на оригиналната опаковка!
6. Когато връщането на продукт е за сметка на Рено Арт това става задължително с куриерска фирма ЕКОНТ или СПИДИ, а НЕ с произволно избран куриер от клиента.

Възстановяване на сума

1. Възстановяване на сума за закупен продукт става след приемане на пратката от наша страна в нейната цялост! То става по Банков път в рамките не по-късно от 20 работни дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55, ал.6 от Закона за защита на потребителите.
2. Възстановяване на сума за закупен продукт от Ателие Рено Арт и заплатени в брой – няма да бъдат приемани.