Как да реновираме старите мебели - съвети и насоки

Всички се натъкваме на онези впечатляващи предмети от миналото, които смятаме, че биха изглеждали невероятно в домовете ни. Но, както при много мебели, може би има ставо лъскаво покритие или части от тях не са в добра форма.

Въпреки, че обичаме външния вид на естественото дърво, ние ви предлагаме различни прекрасни продукти, които да помогнат за реновиране на стария скрин, писалището, старото радио, любимата картина, античния свещник... Всичко това може да обновите с тебеширените бои на Rust Oleum, с акрилните бои на La Pajarita или с полиуретановата акрилна боя на Kraft Paints.

Подходяща за: Боята може да се нанася директно върху дърво (необработено или боядисано), тухла, камък, мазилка или всяка подходящо грундирана твърда повърхност (метал, пластмаса и т.н.). Продуктите се предлагат в 170 готови цвята с матово, сатенено и гланцово покритие.

Подготовка: Уверете се, че повърхността е чиста, суха и без замърсявания. Ако преди това е използван восък или масло върху предмета, почистете повърхността със спирт. Може да почистите и с универсалния почистващ препарат Aquaclean. Ако боядисвате върху твърда, лъскава съществуваща боя, прошкурете леко повърхността и нанесете един слой от универсания акрилен грунц Multi Primer. Изчакайте 1-2 часа до окончателното изсъхване на грунда.

Приложение: Разбъркайте боята много добре преди употреба. Продуктът може да се нанася с четка или валяк. Ако използвате четка, нанесете равномерно, следвайки структурата на дървото. Ако предпочитате валяк, използвайте ролка с къс до среден косъм. Нашата препоръка е първо да се покрие пробна площ, за да се гарантира, че продуктът отговаря на индивидуалните изисквания.

Довършителни дейности: Ако желаете да постигнете дълготрайна защита на покритието, да подобрите и запечатате боята, предпазвайки я от удари и драскотини, може да използвате безцветен лак на водна основа или полираща вакса.

Покривност: До 14m2/L на слой. Покритието може да варира в зависимост от метода на нанасяне, скоростта на нанасяне и порьозността на повърхността.

Време за съхнене: Изсъхва на допир за 1 час. При необходимост, може да се нанесе втори слой след 4 часа.

Ограничения: Не се използва директно върху метал. Ако решите да боядисвате метални предмети, използвайте универсалния грунд Multi Primer. Не е продукт за блокиране на петна. Грундирайте всички повърхности, където кървенето на петна може да е проблем, включително възли. Температурата по време на нанасяне и по време на съхнене трябва да бъде по-висока от 10 C. 

Ако имате нужда от допълнителни идеи как да декорирате вашия дом, може да посетите нашия блог, където ще намерите безкрайни идеи и предложения. 

Други КАК ДА ИЗПОЛЗВАМ