Нови врати и прозорци само за 1 ден - съвети и препоръки

Обновете вашите дървени прозорци, врати и первази с боите на водна основа Chalky paint на Rust Oleum и Acrylic paint на La Pajarita. Ако пък желаете да обновите вашите PVC дограми, первази и прозорци, може да използвате продуктите на Kraft paints за PVC.

Подходяща за: Боите на Rust Oleum и La Pajarita могат да се нанасят директно върху дърво (необработено или боядисано). Продуктите се предлагат в 170 готови цвята с матово, сатенено и гланцово покритие. Ако решите да обновите вашите PVC дограми и первази, може да използвате продуктите на Kraft Paint (Multi Primer + полиуретанова акрилна боя Wood Aqua).

Подготовка: Уверете се, че повърхността е чиста, суха и без замърсявания. Ако преди това е използван восък или масло върху предмета, почистете повърхността със спирт. Ако боядисвате върху твърда, лъскава съществуваща боя, прошкурете леко повърхността и нанесете един слой от универсания акрилен грунц Multi Primer. Изчакайте 1-2 часа до окончателното изсъхване на грунда.

Приложение: Разбъркайте боята добре преди употреба. Продуктът може да се нанася с четка или валяк. Ако използвате четка, нанесете равномерно, следвайки структурата на дървото. Ако предпочитате валяк, използвайте ролка с къс до среден косъм. Нашата препоръка е първо да се покрие пробна площ, за да се гарантира, че продуктът отговаря на индивидуалните изисквания.

Довършителни дейности: Ако желаете да постигнете дълготрайна защита на дървените покрития, да подобрите и запечатате боята, предпазвайки я от удари и драскотини, може да използвате безцветен лак на водна основа. При използването на продукта Wood Aqua, не е необходимо да използвате лак или полираща вакса.

Покривност: До 14m2/L на слой. Покритието може да варира в зависимост от метода на нанасяне, скоростта на нанасяне и порьозността на повърхността.

Време за съхнене: Изсъхва на допир за 1 час. При необходимост, може да се нанесе втори слой след 4 часа.

Ограничения: Не се използва директно върху метал. Ако решите да боядисвате метални предмети, използвайте универсалния грунд Multi Primer. Не е продукт за блокиране на петна. Грундирайте всички повърхности, където кървенето на петна може да е проблем, включително възли. Температурата по време на нанасяне и по време на съхнене трябва да бъде по-висока от 10 C.