Пастелно червени цветови комбинации

Деликатен и ефирен нюанс, пастелно червеното е екзотична смесица от страст и обаяние, която шепне сладки неща. Това е нюанс, който вдъхва усещане за игривост и енергия, като същевременно предизвиква топлината на залеза и деликатността на розата. Тяхната вечна привлекателност ги прави класика, която никога не излиза от мода и оставя трайно впечатление на всички, които я видят.

Отделете малко време, за да откриете многото аспекти на пастелно червено, включително неговата история, и как да създадете своя собствена пастелночервена естетика.

Пастелно червено в историята и съвремието

Пътуването на Pastel Red във времето е история за любов, страст и майсторство. Този деликатен нюанс е бил използван по всяко време, за да предаде фините нюанси на човешките емоции. От великите цивилизации на древността до нашето съвремие, пастелно червените са били популярни сред художници, занаятчии и дизайнери.
От египтяните до гърците и римляните пастелно червеното и различните му нюанси са били на висока почит. Толкова много, че се използва за изобразяване на боговете и богините на деня под формата на ярки стенописи и фрески.
Цветът се използва и в производството на керамика и текстил, където се свързва с богатство и просперитет.
Използването и привлекателността на пастелното червено продължава през Ренесанса, където се използва за улавяне на същността на красотата и изяществото под формата на портрети и фрески. Известни художници от онова време като Рафаел и Ботичели са използвали цвета за много от своите шедьоври, които впечатляват и днес. Цветът също е бил използван в дизайна на пищни катедрали и църкви под формата на зашеметяващо детайлни витражи.
Пастелно червеното остава популярен цвят и през 20-ти век, навлизайки в модата и домашния декор. С елегантен и вечен дизайн, цветът намира голям успех в архитектурните стилове Арт Деко и Баухаус.

Нюанси на пастелно червено

Ако погледнете колко привлекателно е пастелното червено, може би ще ви бъде интересно да разберете, че това не е единственият нюанс, който изглежда също толкова хипнотизиращ и екзотичен. Пастелно червеното може да се съчетае с разнообразие от еднакво страстни нюанси, всеки със своя собствена история.

Корал
Комбинация от розово и оранжево, коралът представлява перфектния баланс на топлина и жизненост. Напомняйки за тропически рай и естествените рифове, заради които е кръстен, коралът предизвиква чувства на радост, оптимизъм и приключение. Независимо дали като смело изявление или като фин акцент, коралът може да добави нотка чар и елегантност към всяка среда.

Сьомга
Това е по-приглушена смес от пастелно червено, напомняща повече за мекото сияние на залез. Със своя по-топъл и спокоен външен вид сьомгата е перфектен избор за домашен декор и облекло. Когато се използва правилно, той може да подобри и излъчва естествената красота на всяко пространство.Огнеопорна тухла
Този по-дълбок и земен цвят предизвиква усещане за заземяване и стабилност, напомняйки за естествените тонове, които ни заобикалят през есента. Неговата силна връзка с природата му придава дълбочина и богатство, което го прави перфектен както като изразителен цвят, така и като цвят на акцент.Как да създадете свой собствен пастелно червен цвят

С правилните цветове на ваша страна и малко търпение и прецизност скоро ще създадете перфектния нюанс на пастелно червено за вашите собствени дизайни и произведения на изкуството.
Преди да започнете, трябва да получите следните неща:
  • Червен, бял и жълт цвят боя (акрилна или тебеширена) 
  • Палитра
  • Тава за смесване
Първо трябва да поставите малко червен цвят върху вашата палитра. След това трябва да смесите малко бяла боя. Това значително ще изсветли цвета. Ето защо е важно да подходите към тази стъпка с търпение и внимание, за да постигнете желания пастелно червен тон.
Ако нюансът ви е твърде светъл, можете да добавите още червен цвят. Ако обаче нюансът ви е твърде тъмен, трябва да добавите малко повече бяло, за да получите желания ефект. Ако искате да добавите фин блясък към вашето пастелно червено, добавянето на малко количество жълт цвят може да направи чудеса и да издигне вашия нюанс на съвсем ново ниво.

Творете и експериментирайте смело с боите на РеноАрт. А ако имате нужда от помощ или съвет, ние сме на ваше разположение.

Други ВДЪХНОВЕНИЕ